Zelf aan de slag gaan kan natuurlijk ook. Daarom geef ik je handige blogtips die je eenvoudig kunt toepassen als je zelf zakelijk gaat bloggen.

Blogtips voor zakelijke bloggers

  1. Maak voor je gaat bloggen een plan van aanpak, waar ga je over bloggen, waarom en hoe vaak?
  2. Maak dan ook meteen een contentkalender. Op welke feestdagen of andere bijzondere dagen kun je inhaken en neem daarin ook het jaarplan van het bedrijf of de organisatie mee. Een jubileum is bijvoorbeeld een leuk onderwerp om over te bloggen, maar vergeet ook de start of afronding van een project niet;
  3. Blog volgens een vaste frequentie;
  4. Vergeet de blogs ook niet te delen op social media en vermeld ze in een nieuwsbrief;
  5. Blog ook eens persoonlijk en geef een uniek kijkje achter de schermen van het bedrijf, dit geeft (potentiële) klanten een goede indruk van jullie bedrijf en werkwijze en kan de gunfactor verhogen;
  6. Zorg voor goed beeldmateriaal! Je bent bezig aan een online visitekaartje en het zou zonde zijn als slechte foto’s daar afbreuk aan doen. Zorg er in ieder geval voor dat foto’s niet te donker zijn en ze moeten vooral scherp zijn;
  7. Maak een blog ‘scanbaar’. Dit betekent niet al te lange zinnen, alinea’s en maak gebruik van koppen;
  8. Schrijf zoals je praat en maak een blog niet te ingewikkeld en gebruik geen onduidelijke woorden. Zorg ervoor dat iedereen het kan begrijpen;
  9. Schrijf je blog zoekmachinevriendelijk en verdiep je in SEO. Je wilt immers dat je blog wordt gelezen en wordt gewaardeerd door Google. Een zoekwoorden onderzoek is bijvoorbeeld belangrijk voor je een blog schrijft;
  10. Let er wel op dat je je blog niet voor de zoekmachines schrijft, maar voor de lezers. Klinkt misschien tegenstrijdig met punt 9, maar natuurlijk geschreven artikelen lezen niet alleen prettiger, maar worden ook gewaardeerd door zoekmachines. Het één kan dus niet zonder het ander.

bloggen_is_serious_business_

Bloggen kost tijd en aandacht, maar is ook ontzettend leuk. Als je er tijd voor hebt zou ik het zeker eens proberen en als je weet dat je er geen kaas van hebt gegeten en er ook niet genoeg tijd voor hebt, neem dan gerust contact met mij op via info@mariscakenter.nl.

Bewaren

Bewaren