Dat bloggen goed is voor je vindbaarheid en je gunfactor kan verhogen is inmiddels wel bekend. Door middel van een blog leert een klant je beter kennen en geef je een kijkje in de keuken van jouw bedrijf. Of je geeft eens gratis tips weg. Je maakt het persoonlijker. Veel bedrijven bloggen dan ook regelmatig, maar er zijn nog steeds branches waarin het niet of nauwelijks gebeurt waaronder makelaars. En dat is zonde, want ook daar is veel winst te behalen met bloggen.

Bloggen voor makelaars?

Wat dacht je van die ene, oude woning met die bijzondere naam die nu te koop staat? Wat valt er nog meer over die woning te vertellen dan wat er op Funda staat? Wat is bijvoorbeeld de geschiedenis van die bijzondere naam en welke bijzondere verhalen kun je als makelaar of bewoner vertellen over de woning en de overige historie ervan?

We zeggen weleens van oude huizen ‘als de muren eens konden praten dan kwamen er bijzondere verhalen boven tafel’. Door middel van een blog over die woning geven we die oude muren een echte stem en vertellen we het één en ander over de woning en/of de locatie.

bloggen voor makelaars_SEO_woning_huizenmarkt_blog_verkopen_business_bloggen_

Wat doet een blog dat Funda niet kan?

Heeft een blog een toegevoegde waarde als Funda er ook nog is? Jazeker! Op Funda worden vaak de praktische gegevens van een huis vermeld. Verder is er nog wel ruimte om het één en ander te vertellen over de woning, maar het heeft nauwelijks SEO waarde. Daarbij is het maar de vraag of iemand dat verhaal ook echt goed leest. Op Funda kijkt men bewust naar die praktische informatie en vooral ook naar de foto’s. Dat is waarop men zich oriënteert en dat is prima.

Wanneer iemand echt geïnteresseerd is in de woning kijken ze verder en bezoeken ze ook de website van de makelaar. Het is verstandig om daar een blogpagina toe te voegen. Niet alleen om daar meer te vertellen over jullie kantoor, maar dus ook voor de bijzondere verhalen achter de woning. Zo zorg je voor relevant verkeer naar de website en zet je de woning op een heel bijzondere manier in de markt.

De voordelen van bloggen voor makelaars

  • Relevant en meer verkeer naar je website
  • Verbeterde SEO positie
  • Bieden van extra service voor de verkoper
  • Verhogen van een snelle verkoopkans
  • Verhogen gunfactor om voor jullie makelaarskantoor te kiezen
  • Potentiële verkopers een kijkje in de keuken bieden van jullie kantoor
  • Profileren van medewerkers en kantoor
  • Delen van expertise

De voordelen voor de verkoper

Uiteraard biedt een blog voor de verkoper ook voordelen. Een verkoper wil zo snel mogelijk zijn huis verkopen en zal dat stimuleren waar het kan. Een ‘te koop’ bord is vaak niet genoeg en daarom delen zij de woning vanaf Funda op hun social media kanalen en vragen vrienden en familie deze te delen om het bereik te vergroten. Ik zie dat ook regelmatig gebeuren, maar scrol toch vaak door en bekijk het huis niet. Simpelweg omdat ik het zo vaak voorbij zie komen.

Je triggert mensen wel met een goede blog en die te delen op social media. Als de verkoper er het volgende bij schrijft nodigt dat wel uit tot lezen en verder delen: ‘Ons huis staat te koop en wist jij dat het huis een spannende geschiedenis heeft?’ Dit is uniek. In de blog plaats je een link naar Funda en op Funda kun je verwijzen naar de blog.

De verkoper zet op die manier een unieke en bijzondere troef in om zijn huis onder de aandacht te brengen tegen lage kosten.

bloggen voor makelaars_SEO_woning_huizenmarkt_blog_verkopen_business_bloggen_

Wat kost een blog?

Een verkoper maakt al een hoop kosten, dus ik vind dat dit voor hen wel aantrekkelijk moet zijn. Een blog over een woning kost €85 excl. BTW. Hiervoor krijg je een SEO geschreven blogpost van minimaal 400 woorden geschreven door een ervaren blogger. De blog leest lekker weg en biedt alle relevante informatie die de verkoper en/of makelaar wil vertellen. De blog wordt binnen één week aangeleverd en is daarna eigendom van de makelaar/verkoper die deze overal in kunnen zetten om de woning onder de aandacht te brengen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ‘Bloggen voor makelaars’ of wil je particulier je woning verkopen en gebruik maken van deze dienst? Neem dan contact met mij op via info@mariscakenter.nl en ik mail binnen enkele uren terug.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren